La Vaixella Màgica
Taller on, a partir d’un material poc habitual, la xocolata, farem una peça d’una vaixella. Ho farem amb un motlle del plat Ona, una creació de la dissenyadora Gemma Bernal que forma part de la col•lecció del museu.
L’activitat s’inicia amb una visita a l’exposició “TAPAS. Spanish Design for Food”, on s’explora com el disseny i la gastronomia van de la mà per a facilitar-nos l’elaboració d’aliments, servir-los, o simplement experimentar amb noves tècniques culinàries. Després, a l’aula taller, aprendrem l’origen i les característiques d’aquest ingredient tan preuat, el cacau. Farem volar la imaginació per esdevenir dissenyadors i fer un plat comestible.
Aprendrem algunes tècniques i processos per treballar la xocolata com el seu grau de fusió o com cristal·litza. També descobrirem com s’utilitzen els motlles per treballar amb aquest material amb volum. Aprendrem una tècnica de pastisseria que consisteix a construir amb paper un cornet o una mànega pastissera, que serveix per poder escriure, decorar, dibuixar i soldar confits en un plat de xocolata.
Competències
•Comunicativa lingüística
•Autonomia i iniciativa personal
•Artística i cultural
Metodologia
•Participativa i activa
•Experimentació i creativitat
•Joc i observació
Durada: 2 h
Horaris: de dimarts a divendres, a les 10.15 h i a les 12.15 h
Informació i reserves:
reservesmuseudeldisseny@eicub.net
Tel. 932 566 801 (de dimarts a divendres de 10 a 13 h i dijous de 15 a 17 h)
Curs 2016 - 2017, del 15 de setembre 2016 al 15 de juny 2017
Museu del Disseny de Barcelona. Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38
90 € per grup classe